📞 TELEFON +36-70-555-31-13  RENDELŐ: Budapest, Szent István körút 1. (Jászai Mari tér)

Kezelések

Állapotfelmérés

A pácienssel való első találkozáskor minden esetben egy alapos mozgásszervi állapotfelmérést végzünk, mely során részletesen kikérdezzük a pácienst az aktuális, illetve korábbi panaszairól, életviteléről, rendszeres sportolási szokásairól, megelőző műtéteiről, terápiáiról így pontos kórtörténetet tudunk felállítani.

A pácienssel együtt kielemezzük az orvosi leleteket és ha készült képalkotó vizsgálat (RTG, MR), azok eredményeit is átbeszéljük. Ezt követően egy testtartás vizsgálat következik (A vizsgálat fehérneműben történik.), melynek során megvizsgáljuk a gerinc aktív és passzív mozgásait, illetve ízületi problémák esetén az adott ízület mozgásterjedelmét. Feltérképezzük az izmok és szövetek állapotát, a medence, csípőízület, gerinccsigolyák helyzetét, szükség esetén pedig speciális teszteket végzünk, hogy pontosítsuk a diagnózist, és feltárjuk a probléma pontos okát. 

Az állapotfelmérés végén komplett kezelési célokat, valamint kezelési tervet állítunk fel, mely tartalmazza az alkalmazni kívánt technikákat.

érdeklődés és időpont kérés: +36/70/555/31/13

Gyógytorna

A gyógytorna, másnéven fizioterápia meghatározható egy olyan kezelési metódusként, melynek fókusza az egyén fizikai erejének, funkciójának, mozgásának, az általában vett ”jól-lét” állapotának a visszaépítése, fenntartása, és maximalizálása a mozgás tudományán keresztül valamilyen mozgásszervi probléma esetén, vagy fizikai sérülés után. A fenti definícióból következik, hogy leggyakrabban valamilyen sérülés után, vagy régebb óta fennálló probléma kapcsán találkozunk a pácienssel. Ugyanakkor szemléletünkben kiemelt szerepet kap a prevenció, a megelőzés is.

Sok sérülés és egyéb mozgásszervi probléma megelőzhető, vagy jelentősen mérsékelhető lenne, ha tudjuk, hogy mire kell odafigyelnünk, min kell változtatnunk, hol kell erősödnünk és milyen képességünket érdemes fejleszteni. Erre pedig a legjobb lehetőséget az egyéni, személyre szabott gyógytorna nyújtja.

A gyógytorna kezelések első lépése minden esetben a mozgásszervi állapotfelmérés. A beteg kikérdezése, állapotának vizsgálata adja majd a személyre szabott gyógytorna program összeállításának alapját.

Manuálterápia

Gyógytornász Budapest

A manuálterápia, nevéből következően kézzel végzett terápiás fogások összessége. Szemlélete holisztikus, az embert egyetlen egészként kezeli, azt teljes egészében vizsgálja, miközben a modern orvoslás ismereteire támaszkodik.

érdeklődés és időpont kérés: +36/70/555/31/13

MAiTland manuálterápia

gyógytorna budapest

A Maitland manuálterápia a gerinc és a végtagok ízületeinek, izmainak és idegeinek vizsgálatára és kezelésére alkalmazott, nemzetközileg elismert módszer. A részletes betegvizsgálat során a tünetek okát, illetve forrását keressük, majd különböző kezelési technikákat alkalmazunk arra a struktúrára, amely a vizsgálat során a fájdalom forrásának bizonyult.

A módszer specifikuma a folyamatos elemzés, és újratesztelés annak érdekében, hogy mindig a megfelelő időben, megfelelő módszerrel és a megfelelő technikával kezeljük a pácienst, miközben az egyéni igényeket is szem előtt tartjuk.

A manuálterápiás kezelések első lépése minden esetben egy alapos mozgásszervi állapotfelmérés. A beteg kikérdezése, állapotának vizsgálata adja majd a személyre szabott manuálterápiás kezelési program összeállításának alapját.

Állkapocs ízületi terápia

Állkapocs ízületi terápia

Az állkapocs ízület kezelése, más néven craniomandibuláris terápia, ahol a rágóízület okozta panaszokat gyógyítjuk. A terápia első lépése a páciens alapos kikérdezése, a rágóízület funkciózavarainak felderítése, majd az ízület körül található izomcsoportok egyensúlyának helyreállítása különböző manuális technikák segítségével. A sikeres terápia érdekében az otthon végzett gyakorlatsorok betanítása is a kezelés része.

Ultrahang terápia

Az ultrahang kezelést kiegészítő terápiaként alkalmazzuk a fizioterápiában, a mozgásszervi panaszok enyhítésére. Az ultrahang (20 000 Hz feletti rezgés) hatására rezegni kezdenek a sejtek, ez a szövetekben mikromasszázst eredményez.  Ennek a rezgésnek a mechanikai energiája átalakul hőenergiává, és ez által felmelegedést okoz a szövetek mélyén. Így a kezelt terület keringése és oxigén ellátása fokozódik, ami izom-, spazmus és heglazító valamint fájdalomcsillapító hatású, ezzel gyorsítva a gyógyulási- regenerálódási folyamatokat.

érdeklődés és időpont kérés: +36/70/555/31/13